Walnoten Als Superfood!

woman with red lipstick on
woman with red lipstick on


Eigenlijk horen we allemaal te weten dat noten goed voor ons zijn. Eén van de gezondste noten is de Walnoot. Walnoten worden niet voor niets een superfood genoemd. Ze helpen niet alleen tegen stress en een hoge bloeddruk, maar ze verlagen ook de kans op hart- en vaatziekten en verbeteren bij mannen de kwaliteit van het sperma.

Walnoten zitten boordevol voedingsstoffen, zoals Omega-3-vetten en vezels. Maar het bevat ook magnesium, Vitamine E, polyfenolen, eiwitten, kalium, plantensterolen, Vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink.

Antioxidanten

In vergelijking met andere soorten noten hebben walnoten de meeste antioxidanten nl.wikipedia.org. Deze kunnen cellen in het menselijk lichaam beschermen tegen vrije-radicalen.

In Walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral de gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten.

Stoelgang

In mijn praktijk was één van de meest voorkomende klachten een moeilijke stoelgang, oftewel obstipatie genoemd. Bij obstipatie kunnen Walnoten van grote betekenis zijn. Door de vezelrijke Walnoot aan de dagelijkse voeding toe te voegen, zal de stoelgang verbeteren nl.wikipedia.org.

Stress

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met Walnoten op het menu, bleken beter op stress te reageren.

Verbetering sperma

Uit een ander onderzoek blijkt dat Walnoten tevens goed zijn voor het sperma. Onderzoekers van University of California ontdekten dat bij mannen, die twaalf weken iedere dag Walnoten eten, de sperma kwaliteit aanzienlijk verbetert. Waarschijnlijk dragen de Omega-3-vetten die in de noten zitten hier aan bij nos.nl.

Lijnen en toch Walnoten eten?

Walnoten mogen dan heel gezond zijn, veel mensen die lijnen schrappen noten van het menu. Ze denken dat je van noten dik wordt, maar dit is zeker niet waar!
Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die regelmatig noten eten een lager lichaamsgewicht, BMI en een slankere taille hebben, dan mensen die geen noten eten.

Neem je daarom voor om iedere dag één handje walnoten per dag te eten.

Rate this post