Viola tricolor, bloedzuiverend

woman using cream for psoriasis
woman using cream for psoriasis


De Nederlandse naam van de Viola tricolor is Driekleurig viooltje. Lange tijd is dit plantje in onbruik geweest, maar is weer volledig als een geneeskrachtige plant erkend. Reeds in de oudheid en in de middeleeuwen waren de geneeskrachtige eigenschappen al bekend.

De Viola tricolor staat bekend vanwege haar urine- en zweetdrijvende werking en vormt daarom een hulp bij nieraandoeningen en oedeem https://www.psoriasis.nl/. Bovendien is ze bij koortsige ziekten een hulpmiddel voor het lichaam om afvalstoffen via huid en nieren af te scheiden.

Vanwege de bloedzuiverende werking wordt deze plant het meest aangewend op het terrein van huidaandoeningen, zowel voor natte- en droge eczeem als voor dauwworm en acne. Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats; als het plantje langdurig in te hoge dosis wordt gebruikt, zal het een laxerend en braakwekkend effect hebben geenen. Bij normale dosering is het een heel waardevol geneeskrachtig plantje.

Viola tricolor is als tinctuur verkrijgbaar en wordt ook ingezet als huidverzorgende creme bij acne. Nieuw in ons assortiment van Zuivernatuurlijk.nl is de Viola creme, voor de jonge gevoelige huid. Ideaal voor jongeren die last hebben van puistjes.

Rate this post