Paraffineverslaving

dirty and dry womans skin and hands
dirty and dry womans skin and hands


In veel cosmetica worden paraffine, vaseline en siliconen gebruikt. Het gebruik hiervan maakt de huid monddood en kunnen de poriën ontregelen en afsluiten. Deze onnatuurlijke oliën en vetten lossen de huideigen vetten op met het gevolg, dat de huid zelf geen nieuwe vetten meer aanmaakt.

Een groot nadeel is, dat als het gebruik van dit soort ingrediënten stop wordt gezet, dat dan de huid droog en onprettig aanvoelt. Snel wordt dan weer teruggegrepen naar de vette paraffine producten. Dit wordt een paraffineverslaving genoemd.

De huid kan zich wel herstellen, maar dat duurt minimaal een maand bij gebruik van de juiste natuurlijke producten. De huid zal in eerste instantie droog en trekkerig aanvoelen en onzuiverder worden als voorheen. Dit is niet verontrustend. De huid moet zich herstellen en een nieuwe balans vinden. Het is een kwestie van even doorzetten.

Mensen met huidproblemen, zoals Psoriasis, gebruiken vaak dit soort producten, zoals vaseline. Vaak op advies van een huisarts of een dermatoloog.

Gebruik je eigen gezonde verstand en stop hiermee! Je weet nu waarom!

Leer het lichaam te begrijpen en ermee samen te werken. Werk je het tegen, dan zal je van het één in het ander vervallen onlinelibrary.wiley.com. Doorbreek deze vicieuze cirkel. Je lichaam zal je ervoor belonen.

Helaas zie ik nog velen om  mij heen die zich laten beïnvloeden door de reclamewereld. Mensen die lichaamsvreemde en lichaamsonvriendelijke producten gebruiken als bijvoorbeeld Nivea, Dove, Vichy en Olaz, om er maar enkele te noemen.

Rate this post