Gezonde eiwitten

vegetable juices to lose weight
vegetable juices to lose weight


Wij eten vlees vanwege voedingstoffen zoals eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen. We weten dat we gezonde eiwitten ook in plantaardige producten kunnen vinden, maar geven in het algemeen toch de voorkeur aan dierlijke eiwitten vanwege smaak en gewoonte.

Onze eiwitten halen we voor ongeveer 1/3 uit planten. De rest van onze eiwitten is afkomstig van dieren. Maar we eten dagelijks te veel eiwitten, we doen aan overconsumptie. Het deel dat wij halen uit planten levert gemiddeld al 2/3 van onze “benodigde” eiwit behoefte op.

Granen, peulvruchten, noten en zaden vormen een rijke eiwitbron. Sommige van de beste plantaardige bronnen van essentiële aminozuren zijn quinoa, tarwekiemen, haver, sommige zaden (zoals zonnebloempitten en hennepzaden), spirulina, sesam (bloem), alfalfa, Braziliaanse noten en gerst. ZeroDiets raadt vleesvervangers en soja af vanwege de zware bewerking van deze voedingsstoffen.

Een tekort aan eiwitten kan leiden tot groeiremming (bij kinderen), bloedarmoede, stofwisselingsproblemen en slechte genezing van onze wonden. Teveel eiwitten kunnen verhoogde bloeddruk, bot-ontkalking, jicht en overbelasting van de nieren in de hand werken. Overconsumptie van eiwitten is dus even ongezond als een gebrek aan eiwitten egter.

Hoe kunnen eiwitten het beste worden toegevoegd aan uw dagelijkse voeding?

Volgens de ZeroDiets leefstijl vormen gezonde eiwitten, net als koolhydraten en vetten, een belangrijke rol in onze dagelijkse gezonde voeding. Het is vooral belangrijk dat u de juiste eiwitten laat terug komen in uw dagelijkse voeding. Het grootste probleem bij de consumptie van de verkeerde eiwitten is het binnen krijgen van ongezonde vetten.

Vlees en zuivel bevatten verzadigde vetzuren en transvetzuren. Als men veel verzadigde vetzuren eet is er een grotere kans op het krijgen van hart- en vaatziektes. Transvetzuren worden zelfs gezien als een mogelijke oorzaak van kanker.

De ZeroDiets leefstijl stimuleert een gematigde consumptie van dierlijke eiwitten. Zoals eerder aangegeven kunnen we reeds 2/3 van onze benodigde eiwit behoefde binnen krijgen via plantaardige bronnen zoals; Granen, peulvruchten, noten en zaden. Dus voeg deze toe aan uw eetpatroon. Vervolgens kunt u met kleine porties dierlijke eiwitten uw eiwit behoefte complementeren. De voorkeur van dierlijke eiwitten vind u hieronder:

  1. Vis bevat veel aminozuren – de bouwstoffen van eiwitten – en is bovendien rijk aan goede vetten, de omega 3-vetzuren. Het verbetert de insulinegevoeligheid van je lichaam: dat zorgt ervoor dat je lichaam minder makkelijk vet opslaat en sneller vet verbrandt.
  2. Kip is rijk aan aminozuren en heeft bovendien een laag vetgehalte (zonder velletje). Bovendien bevat het magnesium, fosfor en het antioxidant selenium. Regelmatige consumptie helpt je cholesterol en LDL-cholesterol te verlagen.
  3. Eieren zijn een eiwitbron van hoge kwaliteit: verder zijn eieren goedkoop en bevatten ook veel verschillende vitaminen en mineralen.
  4. Rundvlees (rood vlees) is smaakvol, maar vaak ook vet. Eet rundvlees altijd in de magere variant: die bevat 4 procent vet per 100 gram, normaal rundvlees bevat 22 procent. Laat ook het vet randje liggen. Rundvlees is rijk aan alle essentiële aminozuren en bevat veel zink en ijzer. Mijd varkensvlees, het is erg vet en bevat veel meer hormonen en antibiotica dan rood vlees https://nl.wikipedia.org/wiki/Ketogeen_dieet.
  5. Melkproducten bevatten verschillende bio-actieve peptiden, stoffen die essentiële aminozuren leveren en je gezondheid verbeteren dankzij hun antibacteriële werking. Echter, veel mensen zijn onbewust intolerant voor lactose en ZeroDiets raadt aan de zuivel consumptie dan ook te matigen. Als u toch zuivel wilt nuttigen kies dan voor de magere variant om de slechte vetten te vermijden.

De rol van gezonde eiwitten in de ZeroDiets leefstijl.

Er zijn veel diëten waar veel eiwitten gegeten worden om het gebrek aan koolhydraten te compenseren. Eiwitten geven namelijk, net als vetten, een verzadigd gevoel. Maar omdat we met ZeroDiets volkoren producten eten hebben we eiwitten als vulmiddel niet meer nodig. Het kan zelfs geen kwaad af en toe een dag dierlijke eiwitten compleet over te slaan, en ook niet te vervangen.

We eten eiwitten altijd gecombineerd met koolhydraten en vetten, dit verteerd langzamer stabiliseert de glycemische waarde van de maaltijd. Daarnaast kiezen we zoveel mogelijk voor plantaardige eiwitten, en wanneer we kiezen voor dierlijke eiwitten kiezen we de magere variant. 

Rate this post