Effectief Sporten

adult riding a bike on sunset
adult riding a bike on sunset


Ondanks dat ZeroDiets voornamelijk te maken heeft met een goed eetpatroon, raden we aan dat als we dan toch gaan sporten, laten we dan tenminste effectief sporten? ZeroDiets richt zich voornamelijk op voeding omdat met sporten alleen je er niet komt. Sporten in combinatie met de verkeerde voeding kan er zelfs voor zorgen dat je dikker wordt, en van verkeerd sporten verlies je spieren maar geen vet.. Verder is voor het (behalen en) behouden van je gewenste gewicht je voeding veel belangrijker! Kijk maar om je heen, hoeveel mensen ken je die niet sporten en toch een goed figuur hebben (door goede eetgewoontes) of mensen die veel sporten maar toch te dik zijn (door verkeerde eetgewoontes). Desalniettemin, effectief sporten helpt je met het sneller bereiken van je doel!

Wat zijn de grootste misverstanden betreft effectief sporten?

Mensen denken vaak dat om af te vallen ze uren cardio-training moeten doen, en dat trainen met gewichten is voor het opbouwen van spieren. Maar dat is precies waarom dikke mensen altijd cardio blijven doen, en altijd dik zullen blijven, want dit is een misverstand. Het klopt dat vetverbranding een hoog zuurstof gehalte en lage hartslag vereist, en dit is de methodiek van langdurige cardio. Maar het probleem met cardio is dat het lichaam simpelweg op de spaarstand gaat, en dat langdurige cardio in plaats van vetten uw spierweefsel gaat consumeren nl.wikipedia.org! Een andere vergissing is dat het aantal calorieën dat verbrand wordt tijdens het sporten het belangrijkste is, maar dat is helemaal niet zo interessant! De effecten van uw workout op uw stofwisseling voor de rest van de dag zijn veel belangrijker.

Hoe effectief sporten je kan helpen je doel te bereiken met ZeroDiets

Een goed eetpatroon is essentieel om af te vallen en je gewicht te behouden. Maar om je streefgewicht sneller te behalen is effectief sporten een belangrijke toevoeging aan uw leefstijl. Met ZeroDiets leren we wat effectief sporten inhoudt. Het gaat hierbij niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit van de workout. We willen ons lichaam continue “verrassen” zodat het continue moet reageren en dus niet op de spaarstand terecht komt. Verder beperken we ons tot workouts tot 30-60 minuten om te voorkomen dat ons lichaam onze spieren gaat consumeren nl.wikipedia.org. We willen namelijk vet verliezen en geen spieren! Deze korte workout zorgen er tevens voor dat we er allemaal tijd voor hebben, dat is dus een excuus minder!

Het belangrijkste verschil tussen de workouts van ZeroDiets met wat je gewend bent is dat we ons willen focussen op de calorieën die we verbranden ná het sporten. We raden dan ook aan zo vroeg mogelijk op de dag te sporten, zodat het “after-effect” zo lang mogelijk duurt. Door een korte maar intensieve workout activeren we ons systeem. Dit verhoogt de stofwisseling en verhoogt de calorie verbranding gedurende de rest van de dag. Stop dus met “vetverbrandende cardio” die je gewend bent om te doen, maar kies voor het interval programma op de loopband of cross trainer! Vergeet yoga, pilates, wandelen en fietsen met als doel om af te vallen, maar kies voor body-pump, kick&fun, spinning of een korte maar intensieve workout met gewichten.

Concentreer u op een training waarbij uw hartslag constant moet reageren nl.wikipedia.org. Dit activeert uw systeem. In het begin kan dit slopend zijn omdat u dit niet gewend bent, maar op de termijn zult u merken na uw workout veel meer energie te hebben (door een hogere stofwisseling). Dit betekent dat u met een korte workout de hele dag meer calorieën verbrandt!

Combineer gezonde voeding met effectief sporten voor een optimaal resultaat met ZeroDiets!

Je kan geloven wat je wilt, maar om af te vallen en goed in je vel te zitten moet je regelmatig sporten! En in combinatie met de juiste voeding haal je het optimale resultaat met je workouts. Zo raden we aan nooit “nuchter” te sporten, daarmee bedoel ik s’ ochtends vóór het ontbijt. Je ontbijt brengt je spijsvertering en stofwisseling op gang nl.wikipedia.org. Als je nuchter sport haal je energie uit je spieren, en de bedoeling is juist dat we energie verbranden die je kwijt wilt. Mocht je ‘s ochtends willen sporten eet dan wat licht fruit een half uurtje voor je workout en ontbijt daarna.

Veel mensen nemen extra eiwitten tijdens of na het sporten, maar dit is niet nodig. We halen voldoende eiwitten uit onze dagelijkse voeding. Eiwit shakes bevatten alleen maar extra calorieën en, wanneer kant-en-klaar, worden bereid met volle melk, en dat is lekker maar we worden er dik van..

De eerste behoefte van je lichaam na, en tijdens, het sporten zijn snelle koolhydraten om de energie in de spieren aan te vullen. Het beste kan je, om  gezonde maar snelle suikers binnen te krijgen, voor fruit kiezen. En ondanks dat we aardappelen en bananen bestempelen als “slechte koolhydraten” (zetmeel), is het verantwoord deze gematigd te eten tijdens en/of direct na het sporten. Wat magere yoghurt met rozijnen en/of volkoren muesli is ook een goede keus!

Rate this post