De ZeroDiets leefstijl

woman boxing in the dark
woman boxing in the dark


Gedurende de laatste honderd jaar zijn er vele dingen veranderd in de voedingsindustrie. Veel van deze veranderingen hebben plaats gevonden met commerciële belangen, maar hebben de oorzaak dat we dikker zijn geworden. De belangrijkste verandering die invloed heeft op onze gewichtstoename is het gebruik van bewerkte koolhydraten. Bewerkte koolhydraten, ook wel “witte koolhydraten”, zijn terug te vinden in alledaagse voedingswaren zoals; witte rijst, witte pasta/pizza, wit brood, vele sauzen (op basis van witte bloem), etc. Het zijn koolhydraten waar de natuurlijke vezel uit verwijderd is. Het voordeel van deze koolhydraten is dat u er meer van kunt eten, want u zit minder snel vol.. Ziet u het commerciële belang? Bedenkt u zich maar eens hoeveel restaurants u weet waar volkoren brood, volkoren pasta of zilvervlies rijst word geserveerd?

Het probleem van witte koolhydraten

Nu vraagt u zich af wat het probleem is van witte koolhydraten. Kinderen vinden witbrood vaak lekkerder, “witte” producten zijn vaak goedkoper en vaak zitten er per 100 gram minder calorieën in. Echter, u zult van witte koolhydraten meer moeten eten om een voldaan gevoel te krijgen, en u heeft sneller weer honger omdat de witte koolhydraten sneller verteerd worden. Uiteindelijk zult u dus méér calorieën tot zich nemen. Maar dat is slechts een bijzaak, want ZeroDiets zal u nooit calorieën laten tellen.

Het daadwerkelijke probleem van witte koolhydraten, en producten met veel zetmeel zoals aardappelen en bananen, is dat ze te snel worden verteerd waardoor er een energie-piek plaatsvind. Uw lichaam, om precies te zijn uw pancreas, reageert hierop met het aanmaken van insuline. Insuline heeft de eigenschap de energie-piek in te dammen, en alle energie op te slaan als vet. Dit betekend niet alleen dat u deze snelle energie niet efficiënt kunt gebruiken (er zijn uitzonderingen), maar dit moment wordt ook wel de “after-dinner-dip” genoemd.

Hoe maakt u een aanzienlijk verschil volgens Zerodiets?

Als u nou uw maaltijd bereid met volkoren producten, waarin de natuurlijke vezels behouden zijn, dan zult u met minder voeding (en calorieën) hetzelfde voldane gevoel krijgen. Door de vezels zal tevens de energie uit de voeding langzamer worden opgenomen, waardoor uw een langdurige en gelijkmatige bron van energie krijgt uit uw voeding. Dit betekend ook dat u minder snel honger zult hebben, en dat er geen energiepiek plaatsvindt. Géén energiepiek betekent dat uw pancreas géén insuline aanmaakt, waardoor de energie uit uw voeding niet omgezet wort in vet, en u géén after-dinner-dip heeft.

Wat betreft eiwitten en vetten in de ZeroDiets leefstijl?

Ondanks dat bewerkte koolhydraten de grootste boosdoeners zijn in ons hedendaagse voedingspatroon zult u met ZeroDiets meer leren dan alleen het eten van volkoren producten. ZeroDiets maakt veelal gebruik van de glyceamische index om uw maaltijden samen te stellen. Deze index geeft alle voedingstoffen een waarde, en geeft u de mogelijkheid voedingstoffen zodanig te combineren om de optimale balans/waarde te creëren en zo energie pieken te voorkomen. Zo zult u zien dat elke maaltijd zowel koolhydraten, eiwitten als vetten moet bevatten, anders dan bij vele beroemde diëten daarheen. U zult met ZeroDiets leren dat alle drie deze bouwstoffen essentieel zijn voor het bereiken en behouden van uw ideale gewicht, maar dat het belangrijk is dat u elke bouwstof uit de juiste voedingsbron haalt. Daarnaast zult u begrijpen waarom de samenstelling van uw voeding verschillend is afhankelijk van het dagdeel en/of u deze nuttigt voor of na het sporten.

Wat kunt u verwachtten van ZeroDiets?

ZeroDiets is erop gericht u te leren waarom u moeite heeft uw ideale gewicht te bereiken, en wat u aan uw voeding kunt veranderen om een einde te maken aan uw overgewicht. Door het lezen van deze website zult u leren wat er fout is aan uw voedingspatroon, en hoe u hier systematisch verandering in kunt brengen. Echter, ZeroDiets is géén dieet maar een leefstijl. Het heeft niks te maken met hongeren, calorieën tellen of belangrijke voedingsbronnen bannen. Het is géén snel-afval programma, maar heeft ook géén “jo-jo effect”. Het is een gezonde manier van eten die vol te houden is op lange termijn. Met ZeroDiets zult u uw voeding en uw lichaam beter begrijpen, zonder schuldgevoel genieten van uw eten, géén “honger” meer hebben, beter in uw vel zitten en dat terwijl u op een gecontroleerde en verantwoorde manier uw ideale gewicht bereikt.

Snapt u het idee, maar heeft u moeite met het in de praktijk brengen van ZeroDiets? Kies dan voor ZeroDiets Premium!

Wij snappen dat de theorie makkelijker is dan de praktijk. Wij zijn daardoor op het verzoek van vele lezers bezig met het opzetten van een premium dienst waarmee we u zullen helpen ZeroDiets deel te maken van uw leven. Met deze dienst zullen we wekelijks nieuwe gerechten en bijbehorende boodschappen lijstjes delen, en zult u als lid ook zelf gerechten en tips kunnen toevoegen of deze van andere leden lezen. U kunt nu Premium lid worden voor de minimale vergoeding van €4,99 per maand.

Rate this post