3 tips voor meer rust in je leven

man meditating in the woods
man meditating in the woods


Waarschijnlijk ervaar jij ook wel eens stress of spanning in je leven. Gelukkig zijn er relatief simpele dingen waarmee je veel stress kunt voorkomen. Stress heeft allerlei negatieve gevolgen voor je gezondheid. Het kan leiden tot ongezond eetgedrag dichtslibbende aderen, verpeste relaties en ga zo maar door. In dit artikel 3 tips voor meer rust in je leven.

Weet wat je gaat doen en plan vooruit

Wat veel mensen helpt is om aan het begin van de dag even een moment voor jezelf te nemen. Bedenk dan eens wat je de aankomende 24 uur wilt gaan doen. Maak keuzes in de dingen die je wilt. Niet alles wat je graag zou willen past in een dag. Schrijf vervolgens op hoe je dag er globaal gaat uitzien. Je zult merken dat dit enorm veel rust geeft!

Bij het bepalen wat je wilt gaan doen is het ook verstandig om gevarieerde keuzes te maken. Er zullen ongetwijfeld dingen zijn die je verplicht bent om te doen. Zorg er voor dat er naast de verplichte ‘taken’ ook leuke dingen op het programma komen. Dingen waar je echt naar uit kunt kijken. Op deze manier zorg je voor een goede balans tussen de leuke in minder leuke dingen in het leven.

Eet gezond en zorg voor een goede lichamelijke balans

Gezonde voeding zorgt er voor dat je lichamelijk in balans bent. Is je lichaam in balans dan is het veel makkelijker om ook geestelijk in balans te zijn en te blijven. Kies daarom voor gezonde voeding. Wees matig met alcohol en suikers. Deze veroorzaken namelijk pieken en dalen in je bloedsuiker en dat is niet prettig.

Stop met roken en wordt weer ‘eigen baas’

Roken is ongezond dat weten we inmiddels allemaal. Wat veel mensen niet beseffen is dat roken onrust veroorzaakt in je lichaam en geest. Je bent urenlang per dag bezig met het feit dat je moet roken. Het roken wordt steeds lastiger in Nederland omdat je vrijwel nergens meer in het openbaar mag roken.

Ook moet je telkens denken of je nog wel genoeg sigaretten hebt en moet je soms snel weer even langs het tankstation om een pakje te scoren. Naast dat het veel geld kost levert het dus stress op om momenten te vinden om sigaretten te kopen.

Rate this post